Галерија

Не бавимо се трговином- ветеринарски доктор- клиничар мора све своје снаге и сво своје време да искористи за лично усавршавање и пружање најбоље могуће здравствене услуге својим пацијентима, потпуно ослобођен духа трговине. Препарати, лекови и храна се, као и у хуманој медицини, купују у ветеринарским апотекама код, за то обучених, ветеринарских стручњака.

Захваљује се на одлуци свакога ко реши да нам повери здравље свог члана породице, уз једну ограду – наши пацијенти и њихови власници су наши пријатељи, а ми њихови породични лекари, који познају све везано за живот свог пацијента. Уколико проценимо да нисмо компатибилни по питању успостављања пријатељског односа, захваљујемо се на понуђеној сарадњи без обзира на то ко је у питању. Већ је познато да не постоји новац којим се наше пријатељство може купити.

Пацијенти амбуланте Љута Жирафа имају приступ најмодернијим дијагностичким методама и тестовима, обученом и стручном особљу које прати најновија достигнућа и праксе на најпрестижнијим међународним семинарима.

Апарате на којима се очитава хематологија и клиничка биохемија калибрише и контролише магистар фармације – медицински биохемичар, са вишегодишњим искуством у биохемијској дијагностици у хуманој и у ветеринарској медицини, те резултате хематолошке и биохемијске анализе крви тумачи заједно са доктором ветеринарске медицине.

Хируршке интервенције у амбуланти Љута Жирафа обавља доктор ветеринарске медицине са вишегодишњим искуством, бројним референцама и хиљадама оперисаних животиња у свом резимеу. Исти је својевремено, као хирург, био ангажован на пројектима хуманог смањења бројности уличних паса и мачака за општине Стара Пазова и Косовска Митровица у оквиру програма „ухвати стерилиши и пусти“. Ортопедску хирургију, фрактуре костију, лигаменте те корекције у локомоторном систему обавља доктор- специјалиста ветеринарске хирургије.


 

Осим хематолошке и биохемијске дијагностике, нашим пацијентима је доступна и ултразвучна дијагностика, хирургија у инхалационој анестезији са „вештачким плућима“, велики број брзих тестова, микроскопска- цитолошка дијагностика, широк спектар терапијских средстава и, најважније- отворена „црвена линија“ за консултације са еминентним стручњацима из појединих области ветеринарске медицине.

Изузетно поштујемо чињеницу да један број наших клијената, услед доступности различитих информација на мрежи, бива скептичан према вакцинацији својих љубимаца. Посебно је то случај са вакцинацијом одраслих јединки, али постоји и озбиљна популација купаца неправилно вакцинисане штенади, вакцинисане од неветеринарских особа и слично.
Због таквих ситуација одлучили смо да својим клијентима омогућимо тестирање нивоа имунитета- титра антитела на одређене болести.
За сада су у понуди штенећак, парво и корона вирус.

Принцип је једноставан–уколико животиња има довољно висок титар антитела, не мора се додатно вакцинисати.
На исти начин проверавамо ниво имунитета младих паса пред путовање или пресељење код нових власника.

Још новости и лепих вести за одгајиваче у вашој и нашој Љутој Жирафи- ПРОГЕСТЕРОН резултати за 15 минута. 
Нашим клијентима је познато да смо до сада одређивали време парења искључиво на основу цитолошког бриса, и у томе смо показивали висок проценат успешности, често контра резултата хормонских вредности.

Ипак цитологија, иако од ње никада нећемо одустати, има своје објективне недостатке, пре свега у недовољној прецизности. Зато смо ову услугу употпунили са одређивањем вредности прогестерона. 
Вредности прогестерона куја одређиваће се на, за то калибрисаном и програмираном, ВЕТЕРИНАРСКОМ апарату, тако да је тачност загарантована и не може доћи до нетипичних резултата карактеристичних за очитавање вредности ветеринаринарских пацијената у хуманим лабораторијама.


 

Нудимо следеће услуге

1. КОМПЛЕТНА КРВНА СЛИКА И ЦРП ЗА 10 МИНУТА
2. КОМПЛЕТНА КЛИНИЧКА БИОХЕМИЈА ЗА САТ ВРЕМЕНА – ПРОЦЕС
2. КОНТРОЛИШЕ МАГИСТАР ФАРМАЦИЈЕ – МЕДИЦИНСКИ БИОХЕМИЧАР
3. ПРОГЕСТЕРОН ЗА 15 МИНУТА
4. ТИТАР ТЕСТОВИ НА ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ ЗА 15 МИНУТА
5. ХОРМОНСКЕ АНАЛИЗЕ ЗА 15 МИНУТА
6. ХИРУРШКЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ – МЕКА ТКИВА И КОСТИ – ИНХАЛАЦИОНА  АНЕСТЕЗИЈА, РЕСПИРАТОР И ПАЦИЈЕНТ МОНИТОРИНГ
7. УЛТРАЗВУЧНА ДИЈАГНОСТИКА
8. БРИСЕВИ, РАЗМАЗИ И ОСТАЛА МИКРОСКОПСКА ДИЈАГНОСТИКА, ТЕСТОВИ НА ЗАРАЗНЕ И ПАРАЗИТСКЕ БОЛЕСТИ
09. ВАКЦИНАЦИЈЕ, ЧИПОВАЊА, ЛЕЧЕЊА
10. ПРЕГЛЕД МЕСА НА ТРИХИНЕЛУ – КИОМПРЕСИЈА И ВЕШТАЧКА ДИГЕСТИЈА