Услуге

Пацијенти амбуланте Љута Жирафа имају приступ најмодернијим дијагностичким методама и тестовима, обученом и стручном особљу које прати најновија достигнућа и праксе на најпрестижнијим међународним семинарима.

Осим хематолошке и биохемијске дијагностике, нашим пацијентима је доступна и ултразвучна дијагностика, хирургија у инхалационој анестезији са „вештачким плућима“, велики број брзих тестова, микроскопска-цитолошка дијагностика, широк спектар терапијских средстава и, најважније – отворена „црвена линија“ за консултације са еминентним стручњацима из појединих области ветеринарске медицине.

Хематологија, биохемија, хормони

Ову врсту дијагностике и апарате којима се она врши контролише магистар фармације – медицински биохемичар.

Хематологија се ради на петодиференцијалном апарату.

Биохемија се ради на аутоматском апарату, по принципу влажне методе.

Хормонска дијагностика, пре свега одређивање вредности прогестерона, ради се методом имунофлуоресценције.

Ултразвучна, радиолошка и ендоскопска дијагностика

Ултразвучна дијагностика се ради на апарату најновије генерације, док се радиологија ради дигиталном методом, без развијања филма.

Ендоскопија се ради дигиталном камером на врху сонде повезане за извор хладног светла.

Хирургија

У амбуланти се може извршити највећи број хируршких интервенција, укључујући и оне најзахтевније.

Хирургију меких ткива обавља тим Љуте Жирафе, док се за ортопедију ангажује специјалиста ветеринарске хирургије – ортопед.

Хирургија се обавља у инхалационој анестезији, са мониторингом – праћењем виталних функција пацијента током целог захвата.

Породиљство, стерилитет и вештачко осемењавање

Широке дијагностичке могућности дозвољавају нам да се носимо са најзахтевнијим ситуацијама из ових области.

Велики број реномираних одгајивачница паса и мачака које су своје поверење поклониле Љутој жирафи наша су најбоља референца.

Интерна медицина, вакцинације, обележавање

Вакцинације и обележавање животиња су уобичајене делатности ветеринарских амбуланти, док нас у области интерне медицине и лечења издвајају напред поменуте дијагностичке могућности – дијагностика је кључ успешне терапије.

СПЕЦИЈАЛНИ ПАКЕТИ:

Систематски преглед

Главни начин да будете потпуно мирни када је здравље ваших љубимаца у питању је редован систематски преглед. Довољно је да га једном годишње доведете на проверу како бисмо установили да ли му је нешто потребно. 

 

 

Ћао, куцо!

Нова куца је ту. Да ли му је потребна вакцина – и која, како спречити појаву срчаног црва, можда је потребно чишћење од глиста, да ли га стерилисати и зашто, желите ли да га чипујете? Ту смо за сва могућа питања и помоћ.

 

 

Здраво, мацо!

Маце су врло деликатног здравља, и зато се према њиховој нези односимо с посебном пажњом. Након тестирања на учестале мачије болести, следи вакцинација, чиповање, по жељи и стерилизација. 

 

 

УТИСЦИ

Зашто баш Љута жирафа